Rauman SDP: Pienpuolueet eivät halua kunnioittaa raumalaisten äänestäjien tahtoa

Ajankohtaista,Blogi,Etusivu

Rauman SDP:n tiedote 27.4.2017: Pienpuolueet eivät halua kunnioittaa raumalaisten äänestäjien tahtoa

Rauman sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö on eilen toimikunnassaan käsitellyt kokoomuksen, keskustan, perussuomalaisten, vihreiden ja kristillisdemokraattien ilmoitusta katkaista neuvottelut Sdp:n kanssa ja muodostaa keskinäinen vaaliliitto. Vaaliliiton avulla taataan yhden valtuutetun enemmistö kyseiselle vaaliliitolle.

”Syntyyhän tässä väkisinkin tunne epäoikeudenmukaisuudesta. Raumalaiset antoivat meille valtavan luottamuksen ja kannatuksen, ja nyt meidät halutaan tällä tavalla sysätä päätöksenteossa syrjään. Siis tilanteessa, jossa Sdp:n kannatus Raumalla on lähes 40 prosenttia ja vieläpä lisäsimme kannatustamme yli viisi prosenttia, niin muut puolueet katsovat, että demarit voidaan jättää kaupungissa lehdelle soittelemaan”, toteaa Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Sari Seimelä.

Raumalla ehdittiin neuvotteluissa myös tunnustelemaan valmiutta suorittaa paikkajako äänestystuloksen mukaisesti. Asiasta ei kuitenkaan ehditty sopia vielä mitään. Sari Seimelän mukaan Sdp:ssä oli valmiuksia tällaiselle sopimukselle.

”Ei ole oikein raumalaisia kohtaan, että kikkailemalla saadaan pienpuolueet valtapaikoille.  Vaalien voittaminen selvinkään luvuin ei näytä nyt riittävän kaupungin johtopaikoille. Tämä on politiikan merkillisyyksiä, johon ei Raumalla olla totuttu. Lopulta kuitenkin vastuunkantajat löytyvät vaalien voittajista. Nyt siis vain odotetaan tietoja siitä, miten pienryhmät ovat valtapaikat itselleen jakaneet. Lopulta asiat kuitenkin varmistuvat vasta kesäkuun valtuustossa esimerkiksi äänestyksen kautta. Sitten nähdään saako vaalien suurin häviäjäpuolue kokoomus käännettyä tappionsa voitoksi muiden puolueiden tuella”, mietiskelee Sdp:n neuvottelijanakin toiminut Jari Laihonen.

Sdp ei kuitenkaan aio jäädä tulevallakaan valtuustokaudella hiljaiseksi sivustaseuraajaksi, vaikka sellaista paikkaa osoitetaan. Luottamusta ja hyvän yhteistyön henkeä ei palauteta raumalaiseen päätöksentekoon tällä tavalla, vaikka ryhmä 22 niin tiedottaakin.

”Moni äänestäjä miettii nyt, että onko tällainen toiminta mahdollista ja oikein, vai äänestäjien tahdon halveksimista. Vakuutamme kuitenkin äänestäjillemme, että antamanne luottamus saa meidät tekemään töitä tarmolla raumalaisten hyväksi. Ja asioitahan meillä on vaikka millä mitalla, mihin keskittyä poliittisen pelaamisen sijaan”, sanoo yli 2000 ääntä vaaleissa saanut Kristiina Salonen.

Lisätietoja antaa: Sari Seimelä p. 0400-721236